Hledání: Slouží pro rychlé vyhledání vozu podle hlavních kritérií. Pro podrobné zadání všech parametrů klikněte na rozšířené vyhledávání. Jde o nabídku vozů všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Zobrazí úplnou nabídku vozů Superautobazaru v dané kategorii. Jde o nabídku všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Supermagazín na Superautobazar.cz. Články, rady, správné úřední postupy, zajímavosti...
Vyhledání autobazaru v nebo poblíž místa určení. V odkazu Všechny autobazary naleznete všechny autobazary sdružené ve skupině Superautobazar.cz setříděné abecedně.
Zobrazí úplnou nabídku vozů Superautobazaru v dané kategorii. Jde o nabídku všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Partneři:


Eurocareers.net

Dovolená Chorvatsko

Accommodation in Prague, prague accommodation

Bazény A&M Borovnička

Rubikon

Etická výchova


  Jak koupit vůz výhodně    
   

Diesel a benzín


Správné rozhodnutí závisí hlavně na počtu ujetých km/rok. Provoz dieslového motoru je levnější, a to i pokud vezmeme v potaz častější výměny olejů u starších verzí motorů. Tento rozdíl se pohybuje při srovnání např. 1,9 diesel a 1,6 benzín kolem 0,90 Kč/km. Při výběru vozidla si pak již jednoduše propočteme, jestli se nám "nafťák" vyplatí, nebo ne. Vozy s naftovými motory mají zpravidla vyšší pořizovací cenu. U stejných typů vozidel při ceně kolem 100 000,- Kč je nafťák dražší cca o 20-30 000,- Kč. Z toho vyplývá, že investice do motoru se nám vrátí po najetí 22 tisíc respektive 33 tisíc kilometrů.

Z hlediska životnosti motoru je obecně vzato dieselový motor trvanlivější a bez problémů vydrží i několik set tisíc kilometrů. Samozřejmě za předpokladu, že je po celou dobu o motor pečováno dle údajů výrobce. Při výběru je nutné, také u obou motorizací vyzkoušet kouřivost z výfuku. Dým nesmí být hustý, černý a ani jinak sytě zbarvený. Takový vůz doporučuji nekoupit, případně až po opravě. Může se totiž jednat o opravy i za několik desítek tisíc, někdy opravy např. turbodmychadla jsou dražší než celý ojetý vůz.

Ivo Hořínek
vedoucí prodeje nových vozů ŠKODA


  
  
 
 
© CIS, Complete Internet Services, tvorba www, seo optimalizace