Hledání: Slouží pro rychlé vyhledání vozu podle hlavních kritérií. Pro podrobné zadání všech parametrů klikněte na rozšířené vyhledávání. Jde o nabídku vozů všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Zobrazí úplnou nabídku vozů Superautobazaru v dané kategorii. Jde o nabídku všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Supermagazín na Superautobazar.cz. Články, rady, správné úřední postupy, zajímavosti...
Vyhledání autobazaru v nebo poblíž místa určení. V odkazu Všechny autobazary naleznete všechny autobazary sdružené ve skupině Superautobazar.cz setříděné abecedně.
Zobrazí úplnou nabídku vozů Superautobazaru v dané kategorii. Jde o nabídku všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Partneři:


Eurocareers.net

Dovolená Chorvatsko

Accommodation in Prague, prague accommodation

Bazény A&M Borovnička

Rubikon

Etická výchova


  Jak koupit vůz výhodně    
   

Cena provozu ojetého vozu


Do ceny provozu musíme započítávat samozřejmě kromě hodnoty PHM všechny investice do vozidla, kromě oprav např. po havárii (za tento náklad auto nemůže). Řekněme tedy, že při průměru dvacet tisíc km ročně musíme investovat u většiny vozidel zhruba do dvou výměn oleje, olejového filtru, minimálně jedné výměny zapalovacích svíček, vzduchového filtru, případně palivového filtru.

K těmto investicím, které jsou předem dány, je nutno započíst opravy nepředvídané, jako jsou např. výměna tlumičů, čepů, ložisek, brzdových destiček či obložení, výfukového systému, různá těsnění, chladiče, pneumatiky atd.. Prostě díly, které provozem vozidla stárnou a bohužel je nutné je časem vyměnit či opravit. Ceny dílů jsou samozřejmě velmi rozdílné, a proto musíme zvážit, jestli se nám vyplatí koupit díl neoriginální, s menší trvanlivostí, nebo díl originální, ale někdy i několikrát dražší. Vše závisí na počtu km, které s vozidlem chceme najezdit a na stáří ojetého vozidla.

V ČR existuje několik firem zabývajících se prodejem autodoplňků a náhradních. dílů. Tyto díly se často kvalitativně vyrovnají originálním dílům a jsou cca o 50 % levnější. Mohu je doporučit na automobily všech ročníkových kategorií, včetně luxusnějších vozidel. Jedná se většinou o díly pocházející od dodavatelů originálů, jen jsou v jiném obalu. Z těchto řádků vyplývá, že ceny provozu nelze určit. Vždy kalkulujeme s cenou PHM, ale teprve až zjistíme, kolik jsme investovali do údržby a kolik jsme ujeli km můžeme si spočítat přesnou cenu/km.

Většinou zjistíme, že hodnota benzínu či nafty činí v nákladech tu menší část. Pokud bychom šli do důsledků, musíme vzít v potaz také rozdíl mezi pořizovací a prodejní cenou vozu, která bývá v každém případě nezanedbatelnou položkou, zvyšující se s cenou vozu. Roční ztrátu lze počítat v hranicích kolem 10-20 %.

Ivo Hořínek
vedoucí prodeje nových vozů ŠKODA


  
  
 
 
© CIS, Complete Internet Services, tvorba www, seo optimalizace