Hledání: Slouží pro rychlé vyhledání vozu podle hlavních kritérií. Pro podrobné zadání všech parametrů klikněte na rozšířené vyhledávání. Jde o nabídku vozů všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Zobrazí úplnou nabídku vozů Superautobazaru v dané kategorii. Jde o nabídku všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Supermagazín na Superautobazar.cz. Články, rady, správné úřední postupy, zajímavosti...
Vyhledání autobazaru v nebo poblíž místa určení. V odkazu Všechny autobazary naleznete všechny autobazary sdružené ve skupině Superautobazar.cz setříděné abecedně.
Zobrazí úplnou nabídku vozů Superautobazaru v dané kategorii. Jde o nabídku všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Partneři:


Eurocareers.net

Dovolená Chorvatsko

Accommodation in Prague, prague accommodation

Bazény A&M Borovnička

Rubikon

Etická výchova


  Jak správně postupovat při koupi    
   

Rizika při nákupu ojetin na leasing


Při nákupu ojetého vozu se můžete setkat s následujícími problémy:

SKRYTÉ VADY

Při koupi jakéhokoli ojetého vozu se můžete setkat se skrytými vadami, které vážně zhoršují či prodražují provoz. Pokud si takový vůz pořídíte za hotové, můžete jej při nejhorším zase prodat, u leasingu ale podobná věc nepřichází v úvahu. Leasingové splátky musíte platit bez ohledu na to, jak vůz funguje, a to po celou dobu leasingu.

MOŽNOST NÁKUPU ODCIZENÉHO VOZU

Další významné riziko, kterého se nemůžete nikdy úplně vyvarovat, je koupě odcizeného vozu. Pokud na takovou věc přijde policie (jakéhokoliv státu), vůz bez náhrady zabaví. Pokud je tento vůz pořízen na leasing, leasingové splátky však musíte platit dál. Škodu pak můžete vymáhat pouze na tom, od koho jste vůz koupili. Toto riziko se leasingové společnosti snaží eliminovat tím, že nelze zpracovat smlouvu na tzv. individuálně dovezené vozidlo bez lustrace přes některou z firem, které se těmito problémy zabývají.

PODPOJIŠTĚNÍ

U nových vozů je samozřejmé, že pojistná částka se rovná kupní ceně. U ojetých vozů tomu tak není. Pojistná částka by se měla rovnat "nové ceně" vozu, a to z toho důvodu, že pojišťovna vždy musí v případě dílčích škod hradit cenu nových náhradních dílů. Pokud bude váš vůz tzv. podpojištěn, pak se v případě jakékoli pojistné události může stát, že pojišťovna poskytne jako plnění pouze částku sníženou poměrem pojistná částka/nová cena. Tedy například, když si koupíte 2 roky starou Octavii za 300 000 Kč a stejná nová stojí 500 000 Kč, měli byste si tuto Octavii pojistit na 500 000 Kč. Pokud si tento vůz pojistíte na 300 000 Kč (tzn. že budete platit pojistné ve výši pojistná sazba x 300 000 Kč), případné pojistné plnění pak může činit částku: cena opravy x 300/500!!! Podpojištění tedy znamená vysokou spoluúčast.

PŘEPOJIŠTĚNÍ

Opak podpojištění. Pojistná částka je vyšší než "nová cena" vozu. Příklad: pořídíte si 3 roky starou Felicii a pojistíte si ji na 500 000 Kč. Potom v případě totální škody či odcizení je pojistné plnění pouze do výše ceny tržní pro tento vůz (třeba 120 000 Kč) a od této ceny ještě odečte spoluúčast. Vyšší pojistku proto platíte naprosto zbytečně.

Ivo Hořínek
vedoucí prodeje nových vozů ŠKODA


  
  
 
 
© CIS, Complete Internet Services, tvorba www, seo optimalizace