Hledání: Slouží pro rychlé vyhledání vozu podle hlavních kritérií. Pro podrobné zadání všech parametrů klikněte na rozšířené vyhledávání. Jde o nabídku vozů všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Zobrazí úplnou nabídku vozů Superautobazaru v dané kategorii. Jde o nabídku všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Supermagazín na Superautobazar.cz. Články, rady, správné úřední postupy, zajímavosti...
Vyhledání autobazaru v nebo poblíž místa určení. V odkazu Všechny autobazary naleznete všechny autobazary sdružené ve skupině Superautobazar.cz setříděné abecedně.
Zobrazí úplnou nabídku vozů Superautobazaru v dané kategorii. Jde o nabídku všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Partneři:


Eurocareers.net

Dovolená Chorvatsko

Accommodation in Prague, prague accommodation

Bazény A&M Borovnička

Rubikon

Etická výchova


  Jak správně postupovat při koupi    
   

Prověřování vozidel


V současné době je prakticky každý občan, který zakoupí starší automobil, vystaven riziku, že jeho zánovní plechový miláček nemá příliš jasnou minulost. Mnozí se pak bojí vyjet do zahraničí, či jim nahání hrůzu i obyčejná silniční kontrola. Je totiž známo mnoho případů, kdy byl majiteli staršího vozu při namátkové kontrole strážci pořádku nebo na hranicích vůz odebrán a putoval ke svému původnímu vlastníkovi a dotyčnému zbyly pouze oči pro pláč. Této nadmíru nepříjemné situaci se dá lehce předejít, pokud si necháte vozidlo před koupí prověřit v systému OCIS, jehož hlavním cílem je vyhledávání odcizených vozidel a jejich navracení původním majitelům.

Cebia při prověřování vozidla zjistí:

  • zda jsou údaje o vozidle evidovány v informačním systému odcizených vozidel daného státu
  • zda bylo dané vozidlo v daném státě registrováno a zda mu byla přidělena RZ případně jaká (tím se značně rozšiřuje množství údajů o vozidle a dá se tak prakticky stoprocentně zjistit jeho původ)
  • zda nebylo vozidlo vyřazeno z provozu z důvodu totální havárie
  • zda není stále v některé zemi registrováno (může se jednat o tzv. „dvojče“ – tj. markanty byly použity na jiné, třeba odcizené vozidlo)

V naprosté většině případů obdrží zákazník zcela jasné vyhodnocení svého dotazu. Vždy je mu vystaveno Osvědčení, které může použít např. při pozdějším prodeji vozidla v autobazaru, zpětném leasingu, případně jeho pojištění.

Ovšem pozor! Devatenáct procent prověřovaných vozidel není v pořádku!

Prověření jednoho vozidla v jednom státě přijde zákazníka na 1 785,- až 1 995,- Kč. Zajímavá je i tzv. sada, kdy zákazník zaplatí za prověření automobilu v pěti libovolně zvolených státech 4 935,- Kč. Prověření vozidla trvá 4–8 dní podle zvolené země. Pro prověření není ani nutné navštěvovat sídlo firmy v Praze 4, stačí pouze telefonický kontakt, vyplněný formulář a kopie ústřižku složenky typu C, jako doklad o zaplacení poplatku, zaslané poštou, faxem, e-mailem.

Jelikož si nemůže být zájemce o koupi vozidla jistý ani v zahraničních bazarech, určitě se vyplatí vynaložit zanedbatelnou částku nesrovnatelnou s tou, o kterou můžete přijít koupí odcizeného vozidla.

Další informace:
http://www.cebia.cz/


  
  
 
 
© CIS, Complete Internet Services, tvorba www, seo optimalizace