Hledání: Slouží pro rychlé vyhledání vozu podle hlavních kritérií. Pro podrobné zadání všech parametrů klikněte na rozšířené vyhledávání. Jde o nabídku vozů všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Zobrazí úplnou nabídku vozů Superautobazaru v dané kategorii. Jde o nabídku všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Supermagazín na Superautobazar.cz. Články, rady, správné úřední postupy, zajímavosti...
Vyhledání autobazaru v nebo poblíž místa určení. V odkazu Všechny autobazary naleznete všechny autobazary sdružené ve skupině Superautobazar.cz setříděné abecedně.
Zobrazí úplnou nabídku vozů Superautobazaru v dané kategorii. Jde o nabídku všech autobazarů, sdružených v Superautobazar.cz.
Partneři:


Eurocareers.net

Dovolená Chorvatsko

Accommodation in Prague, prague accommodation

Bazény A&M Borovnička

Rubikon

Etická výchova


  Jak koupit vůz výhodně    
   

Jak rozpoznat stav vozu?


Stav vozu je dobré posoudit ze dvou základních hledisek:

  • stav karosérie
  • stav technických součástí.

Obě hlediska mají výrazný vliv na cenu ojetého vozidla a vždy musíme při koupi cenu oprav zahrnout do pořizovací ceny. Laik zpravidla nemůže posoudit odborně stav vozu po technické stránce, tudíž mu nezbývá než si pozvat odborníka, nebo podstoupit riziko a vůz prohlédnout "jen tak naoko".

Karosérii je třeba prohlížet velmi pečlivě a dát si pozor na:
  • rozdíly v odstínech
  • zastříkaný jemný prach pod lakem
  • rozdílné šířky jednotlivých spár mezi dveřmi či kapotou atd.

Pokud nalezneme například drobné rezavé flíčky, je to určitě menší zlo, než neslicované díly karoserie. Při kontrole je důležité nevynechat části karoserie jako jsou podběhy, ve kterých drží tlumiče, výztuhy v motorovém prostoru atd. Pokud jsou některé z těchto částí viditelně opraveny, je lepší vozidlo nekupovat vůbec, protože má porušeny deformační zóny a s největší pravděpodobností bude auto "sjíždět" pneumatiky a už nemá potřebnou tuhost při průjezdu zatáčkami, brzdění atd.

Pokud je opravována karoserie jen povrchově (např. zastříkaný prach) nemá to vliv na provoz vozu, ale na jeho cenu. Při dalším prodeji můžete "narazit" na odborníka, a přijít tak o nemalé finanční prostředky. Nebourané vozidlo je vždy ceněno daleko více, než bourané. Po technické stránce se laicky omezíme pouze na kontroly úniku kapalin (olej, voda, posilovač řízení), tlumičů, stavu pneumatik a uložení náprav.

Většinu věcí posoudíme při zkušební jízdě s vozem, kdy by se neměly ozývat žádné nárazy, klepání, vibrace aj.

Ivo Hořínek
vedoucí prodeje nových vozů ŠKODA


  
  
 
 
© CIS, Complete Internet Services, tvorba www, seo optimalizace